Vaaliauto 350

Meillä Polle on rakas perheenjäsen, mutta alhaalla wikitietoa kyseisestä kulkuneuvosta!

Pollen on lainannut kampanjakäyttöön FSO-klubin puheenjohtaja. Lisätietoja FSO-klubista, sen toiminnasta, sekä Pollesta löydät osoitteesta fso-klubi.net/info/polski.php

Autowiki:
FSO Polle
 on puolalaisen FSO-tehtaan lava-automalli, joka pohjautui teknisesti FSO 125P-malliin. Polle-nimitys oli maahantuojan keksintö, sillä tekninen FSO 1.5 Pick-up ei ole kovinkaan myyvä. Autoa rinnastettiin hanakasti FSO Poloneziin, mutta sekä Polle että Polonez olivat vain samasta pohjasta eri suunnittelufilosofialla rakennettuja autoja.

Polleen sai Suomessa 1,5-litraista moottoria – aluksi Polski-Fiatin, myöhemmin Polonezin (AB). Yleisen käsityksen mukaan 1,3 tai 1,6-litraista moottoria ei lava-autoon asennettu. Autossa oli 82 hevosvoimaa, joka takasi suhteellisen hyvän kiihtyvyyden luokassaan. Tyhjänä kevyt perä teki ajettavuudesta liukkaalla sangen mielenkiintoista.

Suomessa Polle myi suhteellisen hyvin kisaten Moskvich (IZh)-pick-upin kanssa halvimman lava-auton tittelistä. Polleen sai myös Arteknon valmistamaa lavakatetta. Auto oli suosittu julkisten instanssien huoltoautona, sillä autossa oli perin iso lava. Myös mm. huoltoasemat käyttivät Polleja omiin kuljetuksiinsa.